Ota yhteyttä

Nyt kannattaa yrittää

Tarvitsisitko rahoitusta yrityksesi kehittämiseen? Ota selvää, olisivatko maaseudun yritystuet mahdollisuus sinulle. Lähetä meille kysymyksesi, niin ohjaamme sen alueesi asiantuntijan vastattavaksi.

[recaptcha]

Yritys-Suomen puhelinpalvelu alkaville ja toimiville yrityksille vastaa myös yrityksen perustamiseen ja yritysrahoitukseen liittyviin kysymyksiin, p. 0295 020 500 .

Pohjois-Karjala Kaamos Soundin ääninä maailmalla

Kun Kaamos Soundin vanhaa toimitilaa purettiin, yrittäjä Tapio Liukkonen nauhoitti usean päivän ajan purkutyömaan ääniä talteen. Ihan tavallisimmasta päästä eivät Liukkosen työpäivät muutenkaan ole. Normipäivä saattaa kulua studiossa rautaromua kalistellessa tai suolla kumisaappaan ääniä tallentaessa. Tai sovittaessa hylsyjen kilahduksia filmille juuri siihen hetkeen, kun näyttelijä Kevin Costner ampuu vihollista.

Luonnossa ja studiossa

Käytännössä Joensuun Hammaslahdessa toimiva Kaamos Sound tekee äänitehosteita ja jälkiäänityksiä peleihin ja elokuviin. Äänet yrittäjä nauhoittaa joko ulkona luonnossa tai sitten ääniä luodaan itse äänieristetyssä studiossa.

Kaamos Soundin alkuaikoina Liukkonen teki hommia olohuoneen nurkassa. Pikkuhiljaa yritys sai hankittua parempaa kalustoa ja Hammaslahdelle muuton jälkeen myös oman äänitysstudion vanhaan kellariin.

– Tämän alan yrittäjiä ei ole Suomessa montaa ja onhan tämä vähän tällainen erikoinen ala. Täytyykin kiitellä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen rohkeutta rahoittaa näin uudenlaisen alan yritystä. ELY-keskukselta saatujen yritystukien avulla olen saanut hankittua kalustoa ja nyt on rakenteilla uusi, täysin äänieristetty ja kaiuton studio. Se tulee todella tarpeeseen, koska töiden määrä lisääntyy koko ajan.

Kansainvälistä etätyötä

Vuonna 2007 perustettu Kaamos Sound lähti kolmisen vuotta sitten nopeasti kehittymään ja korkealaatuinen äänitysstudio parantaa toimintamahdollisuuksia entisestään. Tapio Liukkonen haaveilee uusien tilojen myötä myös ulkopuolisen työntekijän palkkaamisesta.

– Yrityksen alkuvaiheessa oli ensin hyvin vaikea päästä markkinoille. Kotimainen kysyntä on varsin vähäistä ja ulkomaille taas pitäisi olla suhteita. Reilut kolme vuotta sitten pääsin tekemään ääniä erääseen ruotsalaiseen tietokonepeliin, josta tulikin yllättäen myyntimenestys. Sitä kautta sain vähän nimeä ja pääsin tekemään aina vain isompia juttuja. Markkinoinnista ei tällä alalla ole juuri hyötyä, työn jälki on se mikä houkuttelee uusia asiakkaita.    

4

Äänitystöiden lisäksi Tapio Liukkonen käynnistelee parhaillaan valmiita äänikirjastopaketteja myyvää verkkokauppaa.  Kuulas Soundiksi nimetty kauppa avautui alkuvuodesta. Ääniä myyvä verkkokauppa sinänsä ei ole maailmalla mikään harvinaisuus, mutta äänien korkea laatu ja erikoistuminen kauhuääniin tekevät Kuulas Soundista erityisen.

< TAKAISIN YRITTÄJYYSTARINOIHIN