Ota yhteyttä

Nyt kannattaa yrittää

Tarvitsisitko rahoitusta yrityksesi kehittämiseen? Ota selvää, olisivatko maaseudun yritystuet mahdollisuus sinulle. Lähetä meille kysymyksesi, niin ohjaamme sen alueesi asiantuntijan vastattavaksi.

[recaptcha]

Yritys-Suomen puhelinpalvelu alkaville ja toimiville yrityksille vastaa myös yrityksen perustamiseen ja yritysrahoitukseen liittyviin kysymyksiin, p. 0295 020 500 .

Stunt Freaks Team: Intohimolla ja kovalla työllä kohti unelmaa

Monen nuoren ja vanhemmankin haaveissa välkkyy toive tehdä harrastuksesta ammatti. Keuruulaisella Juha Ruokolaisella tuo unelma on hyvää vauhtia kääntymässä todellisuudeksi. Ruokolainen on kahden kaverinsa kanssa perustanut yrityksen, jonka toimialana on stunt-ajo moottoripyörillä ja -kelkoilla. Stunt Freaks Team ajaa näytösajoja ympäri Eurooppaa.

Keski-Suomen Keuruulla kasvanut Ruokolainen sai ensimmäisen moottoripyöränsä 7-vuotiaana pikkuhiljaa ja siitä tuli jokapäiväinen ajanviettotapa. Ruokolainen päätti muutama vuosi sitten perustaa kahden samaan lajiin hurahtaneen kanssa ensin yrityksen nimeltä Stunt Freaks Team.

Nuoret alkoivat tehdä stunt-videoita ja jakaa niitä YouTubessa ja muilla video- ja kuvasivustoilla, kuten Instagramissa. Videoiden tuoman näkyvyyden kautta stunt-ajajat saavat hankittua sponsoreita. Toinen Stunt Freaksien tapa rahoittaa toimintaansa on järjestää ajonäytöksiä yleisölle.

− Tällä hetkellä meillä on yhdeksän kuskia eri puolilla Suomea ja annamme parikymmentä näytöstä vuodessa. Enemmänkin olemme valmiit tekemään, Ruokolainen sanoo.

_full_5

Moottoripyöräajon harjoittelupaikka on Petäjävedellä, parikymmentä kilometriä Jyväskylästä länteen. Kaupungissa ei yhtä laajaa ja liikenteeltä eristettyä paikkaa olisi helppo löytää. Vauhdikas ajo, hypyt ja temput vaativat reilusti tilaa.

 

Tuki löytyi läheltä

Nuoret saivat firman perustamiseen ELY-keskuksesta starttirahaa ensimmäiseksi vuodeksi ja maaseutuohjelman investointi- ja aloitustukea paikalliselta Leader-ryhmältä Vesurilta. Yritystoimintaa oli tarpeen laajentaa, koska jo moottoripyörien ylläpito ja huolto on melko kallista. Kolmikko keksi alkaa myydä tarroja moottoripyöriin ja -kelkkoihin sekä puhelimiin ja kameroihin oman verkkokaupan kautta.

Bisnes on vielä alkuvaiheessa, mutta on jo herättänyt kiinnostusta. Suomalaiset ostavat yhä enemmän tuotteita internetistä. Verkkokaupan etuja on sen helppo saavutettavuus: tuotteita voi tilata mistä päin maata ja maailmaa tahansa.
− Verkkokaupan pito on kaikin puolin tehokasta. Ei tarvita kiinteää toimistoa tai myymälää ja sivustoa voi päivittää ja tilauksia hoitaa mistä päin tahansa, yrityksen videotuotannosta ja muusta graafisesta suunnittelusta vastaava Antti Leppänen sanoo.

Lisätulolähteenä on yritysvideoiden kuvaaminen; Stunt Freaks Team tulee yrityksiin tekemään niiden esittelyvideoita, joissa tiimiläiset ovat pyöriensä kanssa mukana. Omat näytökset ja videoitten tuottaminen ovat kuitenkin ne tärkeimmät asiat, joihin miehet haluavat jatkossakin keskittyä.

< TAKAISIN YRITTÄJYYSTARINOIHIN