Ota yhteyttä

Nyt kannattaa yrittää

Tarvitsisitko rahoitusta yrityksesi kehittämiseen? Ota selvää, olisivatko maaseudun yritystuet mahdollisuus sinulle. Lähetä meille kysymyksesi, niin ohjaamme sen alueesi asiantuntijan vastattavaksi.

[recaptcha]

Yritys-Suomen puhelinpalvelu alkaville ja toimiville yrityksille vastaa myös yrityksen perustamiseen ja yritysrahoitukseen liittyviin kysymyksiin, p. 0295 020 500 .

Wall Mask: NHL-veskareiden villeimmätkin unelmat todeksi.

Kihniöläisen Wall Mask -yrityksen perustaja Petri Karvinen kehitti rakkaasta harrastuksestaan menestyvän liiketoiminnan. Itsekin maalivahtina II-divaritasolla pelannut Karvinen huomasi, että uudenlaisia maalivahdinmaskeja ei ollut kaupoissa saatavilla vielä 1990-luvun alussa.

– Kaikki ihailivat ensimmäisiä Pohjois-Amerikasta Suomeen tuotuja maskikypäriä. Tein itse itselleni ensimmäisen maskin, josta aloin kehittää tuotetta yhä paremmaksi. Sana kiersi ja  maalivahtikollegat alkoivat kysellä maskejani.

Vuonna 1990 perustettu kihniöläinen yritys Wall Maskit valmistaa ja markkinoi kasvosuojuksia jääkiekko- ja salibandymaalivahdeille. Nykyään SM-liigan lähes jokaista veskaria suojaa peleissä Karvisen valmistama maski. Yritys markkinoi tuotteitaan tapaamalla maalivahteja henkilökohtaisesti sekä esittelemällä tuotteita urheiluliikkeissä.  Pukukopeissa kuunnellaan huippupelaajien toiveita, jonka jälkeen toiveet pyritään toteuttamaan. Yksilöllisten toiveiden toteuttamisessa auttaa se, että yrittäjällä itselläänkin on vuosien kokemus jääkiekkokaukalosta ja häkin suulta. Nykypäivänä internetillä on todella suuri merkitys tuotteen markkinoinnissa.

Yli 80 porsenttia suomalaisista huippumaalivahdeista käyttää Wall Maskin valmistamia kasvosuojia.
Yli 80 prosenttia suomalaisista huippumaalivahdeista käyttää Wall Maskin valmistamia kasvosuojia.

Maaseutuohjelman yritystukiin Karvinen tutustui siinä vaiheessa, kun hän halusi lähteä kasvattamaan yritystoimintaa vientimarkkinoille. Wall Mask saikin rahoitusta, jolla luotiin uusia tuotemalleja, otettiin käyttöön uusia materiaaleja sekä tehostettiin tuotantoa. Työtä pystyttiin myös automatisoimaan robotin avulla.

Yritys on vahvistanut asemaansa omalla erityisosaamisalueellaan. Harrastuspohjalta liikkeelle lähteneessä yrityksessä on nyt yrittäjän lisäksi kolme työntekijää. Yritys työllistää myös monia alihankkijoita.

Wall Maskin tuotteet tunnetaan mailmanlaajuisesti ja tuotekehitykseen osallistuu monia huippumaalivahteja kotoisasta SM-Liigasta sekä ulkomaalaisista sarjoista aina NHL:ää ja Venäjän KHL:ää myöten
Wall Maskin tuotteet tunnetaan mailmanlaajuisesti ja tuotekehitykseen osallistuu monia huippumaalivahteja kotoisasta SM-Liigasta sekä ulkomaalaisista sarjoista aina NHL:ää ja Venäjän KHL:ää myöten

Tuotannosta noin 15 prosenttia menee vientiin, pääasiassa Venäjälle, USA:han sekä Euroopan maihin.Wall Maskin tuotteet tunnetaan mailmanlaajuisesti ja tuotekehitykseen osallistuu monia huippumaalivahteja kotoisasta SM-Liigasta sekä ulkomaalaisista sarjoista aina NHL:ää ja Venäjän KHL:ää myöten.

< TAKAISIN YRITTÄJYYSTARINOIHIN