Ta kontakt

Nu lönar det sig att försöka

Behöver du finansiering för att utveckla ditt företag? Ta reda på om företagsstöden för landsbygden är en möjlighet för dig. Skicka dina frågor till oss, så förmedlar vi dem till experten i ditt område, som ger dig svar.

[recaptcha]

FöretagsFinland-telefontjänst för nya och etablerade företag svarar också på frågor om företagets grundande och utvecklande av företagsverksamheten, tel. 0295 020 501 .

Arctic Warriors: Midnattsolens ört – världens bästa superfood

Rosenrot, kvanne och framför allt brännässla. De är tre lappländska växtskatter som naturläkare har använt under hundratals år och som även dagens vetenskap erkänner. Arctic Warriors ”krigar” för Lapplands rena och kraftfulla naturprodukter: växterna blir kvar i skogen samtidigt som vi importerar örter.

Läs mera

Äksyt Ämmät: Turismföretagaren tappar inte masken

När hon var yngre hatade Minna Murtonen att skida, och särskilt hatade hon skolans skidtävlingar. Hon kom garanterat alltid nästsist. Nästsist eftersom en av klasskompisarna brukade slå sig ner på en stubbe för att lyssna till fåglarna under tävlingen. Trots den sega starten bor Murtonen nästan i skidspåret idag. Hennes företag Äksyt Ämmät erbjuder aktivitetssemestrar under somrar som vintrar: skidåkning, paddling, långfärdscykling, bågskytte, örtvandringar och snöskoutflykter.

Läs mera